Desert cu smochine uscate

Printeaza

Desert cu smochine uscate din: smochine uscate, ulei de cocos, miere, sirop de agave, fulgi de ovaz, merisoare, stafide,, caise uscate, nuci.

Ingrediente: Desert_cu_smochine_uscate

  • 140g de smochine uscate, moi, tocate grosier
  • 75g ulei de cocos
  • 6 linguri de miere sau sirop de agave
  • 300g fulgi de ovăz
  • câte 50g de merişoare uscate şi stafide, tocate grosier
  • 85g de caise uscate, tocate grosier
  • 75g mix de nuci, tocate grosier

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă pătrată, cu latura de 20cm. Pune smochinele într-o oală mică, în 150ml de apă şi fierbe-le până când lichidul scade la jumătate. Transferă-le în robotul de bucătărie şi pasează-le.

Topeşte uleiul de cocos şi siropul împreună, la foc mic, apoi încorporează lichidul în pasta de smochine. Pune fulgii de ovăz, fructele uscate şi nucile într-un bol şi amestecă-le bine, apoi toarnă peste ele mixul umed şi amestecă bine pentru a se omogeniza.

Transferă acest mix în tavă şi coace-l 25-30 de minute. Lasă-l să se răcească înainte de a-l tăia în bucăţi.

Desert cu smochine uscate

Desert_cu_smochine_uscate

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.