Desert cu pepene

Printeaza

Desert cu pepene

Desert cu pepene

Ingrediente:

  • un pepene galben
  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 ml lapte
  • 50 ml frişca
  • miere
  • rom
  • o lingură de amidon
  • 30 g unt
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • cacao
  • pudră de scorţişoară
  • coacăze roşii
  • fulgi de cereale
  • o lămâie
  • frişca
  • cremă de vanilie

Preparare:

Ciocolata se rupe în bucăţele, se pune într-o oală mai mică şi se topeşte la bain-marie. Când ciocolata a devenit lichidă se adaugă untul tăiat în cubuleţe, frişca, laptele dulce şi două linguri de mieire.

Amidonul se dizolvă împreună cu o lingură de rom şi se pune peste celelalte ingrediente. Se presară zahărul vanilinat, o lingură de cacao şi o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară.

Se amestecă încontinuu cu un tel ca să nu se lipsească de vas şi se fierbe timp de zece minute. Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă lapte dulce.

Când este gata se ia de pe foc şi se lasă să se răcească complet. Pepenele se curăţă de coajă şi seminţe, se taie în felii şi se stropeşte cu suc de lămâie.

Se aşază în farfurii, se toarnă deasupra sosul de ciocolată rece şi se presară fulgi de cereale şi coacăze.

Desert cu pepene.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa prajitura asta cu pepene. Pepenele e fructul meu preferat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.