Desert cu nuca, unt si foi de napolitana

Printeaza

Desert cu nuca, unt si foi de napolitana din: galbenusuri, lapte, zahar, nuca, unt, foi de napolitana.

Ingrediente:Desert_cu_nuca_unt_si_foi_de_napolitana

  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 400 g zahar
  • 200 g nuca prajita si taiata pe lung
  • 200 g unt
  • 3 foi de napolitana

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 4 galbenusuri cu 4 linguri lapte si cu 200 g zahar.

Lasi sa fiarba pana se ingroasa putin si amesteci sa nu se prinda de cratita.

Pui amestecul deoparte. Separat, arzi 200 g zahar (caramel), in care pui nuca prajita si taiata pe lung.

Adaugi acest amestec peste compozitia de galbenusuri, impreuna cu 200 g de unt sau de margarina.

Fierbi amestecul pana se topeste untul, amestecand continuu sa nu se prinda de cratita.

Cat e calda, pui compozitia intre cele 3 foi de napolitana (compozitia trebuie impartita in 2).

Peste foaia de napolitana pui o greutate pentru a se presa si o lasi la rece pana a doua zi.

Tai grilajul rece in felii sau in romburi, dupa preferinta. Este un desert foarte bun si spornic.

Se pregateste destul de repede si este pe placul tuturor.

Desert cu nuca, unt si foi de napolitana

Desert_cu_nuca_unt_si_foi_de_napolitana

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Desert cu nuca si dovleac

Desert cu nuca si dovleac din: nuca, curmale, dovleac, nucsoara, scortisoara, cardamom, ulei. Ingrediente: 300 g nucă 300 g curmale 1 1/2 cană dovleac 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă ghimbir ras proaspăt 1/2 linguriţă cardamom 2 linguri ulei de cocos   Mod de preparare: Se macină în robotul de bucătărie 300 g […]

retete

Desert cu nuca si cacao

Desert cu nuca si cacao din: zahar, nuca, oua, unt, cacao. Ingrediente: 200 g zahăr 250 g nucă 4 oua 1 lingură cacao 200 g unt   Mod de preparare: Se caramelizează 200 g zahăr, se adaugă 250 g nucă măcinată. Separat se amestecă 200 g zahăr tos cu 4 ouă, 1 lingură cacao şi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.