Desert cu nuca si cacao

Printeaza

Desert cu nuca si cacao din: zahar, nuca, oua, unt, cacao.

Ingrediente:Desert cu nuca si cacao

  • 200 g zahăr
  • 250 g nucă
  • 4 oua
  • 1 lingură cacao
  • 200 g unt

 

Mod de preparare:

Se caramelizează 200 g zahăr, se adaugă 250 g nucă măcinată. Separat se amestecă 200 g zahăr tos cu 4 ouă, 1 lingură cacao şi 200 g unt. Se fierb toate la foc mic, amestecând continuu. Se înglobează nuca şi zahărul caramelizate.

Pe o planşetă se întinde un strat subţire de unt, se răstoarnă compoziţia, care se întinde cu sucitorul. Se modelează în formele dorite. Se ornează cu glazură din 4-5 albuşuri bătute bine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.