Desert cu migdale si ciocolata

Printeaza

Desert cu migdale si ciocolata din: migdale, zahar, frisca, zahar, vanilina, oua, sare, esenta de migdale, ciocolata fondanta.

Ingrediente: Desert_cu_migdale_si_ciocolata

  • 120 g de migdale tăiate lamele
  • 180 g de zahăr
  • 300 ml de frişcă proaspătă
  • 50 g de zahăr pudră
  • 1 pliculeţ cu vanilinâ
  • 3 ouă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • esenţă de migdale
  • 100g de ciocolată fondantâ pentru fiecare prăjitură în parte

 

Mod de preparare:

Mărunţiţi migdalele şi puneţi-le într-o cratiţă mică împreună cu 60 g de zahăr.

Lăsaţi amestecul să se caramelizeze la foc puternic până când migdalele devin aurii, amestecând cu o lingură de lemn.

Mixul obţinut trebuie să fie crocant. Lăsaţi-l să se răcească si, ulterior, rupeţi-l şi introduceţi-l în frigider.

Bateţi frişca cu cele 50 g de zahăr pudră şi apoi introduceţi amestecul în frigider.

Separaţi gălbenuşurile de albuşuri, bateţi-le cu zahărul rămas şi, când a devenit spumos, adăugaţi vanilina.

Bateţi într-o spumă fermă albuşurile şi, când s-au umflat, adăugaţi un vârf de cuţit de sare.

Apoi încorporaţi albuşurile în amestecul de gălbenuşuri, delicat, pentru a nu le face să se lase. Amestecaţi cu un tel de mână.

Adăugaţi acestui preparat caramelul crocant, câteva picături de esenţă de migdale şi frişca. Cu multă delicateţe amestecaţi totul.

Turnaţi într-o formă (ideală este cea pentru budinci) şi acoperiţi cu o folie transparentă

. Puneţi la frigider timp de minimum 12 ore înainte să serviţi cu ciocolată fondantă caldă, topită la bain-marie.

Desert cu migdale si ciocolata

Desert_cu_migdale_si_ciocolata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.