Desert cu mere şi mure

Printeaza

Desert cu mere şi mure din: mere, unt, zahar, scortisoara, cuisoare, zeama de lamaie, amidon, mure, faina integrala, zahar tos, praf de copt, coaja de portocala, fistic.

 

Ingrediente:Desert_cu_mere_si_mure

pentru umplutura:

  • 2 mere acrisoare, curatate si taiate felii
  • 3 mere ionatan, necuratate si taiate felii
  • 60 g unt nesarat
  • 70 g zahar – de preferinta brun
  • 1/2 lingurita scortisoara si cuisoare macinate
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 lingurita amidon
  • 200 g mure

pentru aluat:

  • 200 g faina integrala
  • 100 g zahar tos, plus pentru presarat
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 150 g unt nesarat, taiat cuburi
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 25 g fistic tocat, pentru presarat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Combină merele cu restul ingredientelor – în afară de mure – şi pune-le într-un vas de 1 litru rezistent la cuptor.

Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 20 min, până când fructele încep să se înmoaie.

Intre timp, combină făina, zahărul, praful de copt şi un praf de sare.

Adaugă untul până când obţii o consistenţa de nisip, încorporează 6 linguri apă caldă şi combină pentru a obţine un aluat moale care curge.

Şcoate vasul din cuptor şi adaugă murele; amestecă. Pune aluatul deasupra în mici grămăjoare şi acoperă fructele complet.

Presară deasupra coaja de portocală, fisticul şi zahărul şi dă la cuptor 45-50 min.

Serveşte cu frişcă bătută stropită cu coniac.

Desert cu mere şi mure

Desert_cu_mere_si_mure

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Desert cu mere, stafide si nuci

Desert cu mere, stafide si nuci din: foi de plăcintă, margarină topită, mere acrişoare, stafide, suc de mere, nuci, miere, zahăr vanilat, scorţişoară. Ingrediente: 4 foi de plăcintă 5 linguri margarină topită 4 mere acrişoare 1 mână stafide suc de mere 6 linguri nuci prăjite şi tocate 1 lingură miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată Mod de preparare: Fiecare foaie […]

 

Desert cu chec si mere

Desert cu chec si mere din: chec cu fructe, cascaval maturat, mere. Ingrediente:  800gr chec cu fructe cascaval maturat felii de mere     Mod de preparare: Taie în felii subţiri 2 bucăţi dreptunghiulare a câte 400g de chec cu fructe şi aşază pe fiecare felie câte o bucată triunghiulară de caşcaval maturat şi câte […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.