Desert cu mac, scortisoara si prune

Printeaza

Desert cu mac, scortisoara si prune din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt, zahar vanilat, lapte, seminte de mac, scorţişoară, amidon, prune.

 

Ingrediente:Desert_cu_mac_scortisoara_si_prune

  • 220 g unt
  • 3 ouă
  • 220 g zahăr
  • 350 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru umplutură:

  • 400 ml lapte
  • 220 g zahăr
  • 400 g seminte de mac
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 lingură amidon
  • 300 g prune

Pentru decor:

  • 100 g unt
  • 150 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Freci spumă zahărul cu untul, adaugi ouăle, făi­na cernută cu praful de copt, zahărul vanilat şi frămânţi un aluat potrivit de tare.

Torni 300 ml de lap­te într-un vas, adaugi seminţele de mac, zahă­rul, scorţişoara, zahărul va­nilat şi fierbi circa trei mi­nute.

Dizolvi amidonul în 100 ml de lapte, torni în amestecul de mac şi omoge­nizezi. Fierbi un minut, apoi iei de pe foc şi laşi la răcit.

Freci cremă untul moa­le cu zahărul, adaugi un ou şi făina şi frămânţi un aluat pe care îl laşi 30 de minute la rece.

Speli prunele, le scoţi sâmburii şi le pui la scurs.

Intinzi aluatul şi îl pui într-o tavă unsă. Pui amestecul cu seminţe de mac, netezeşti şi aşezi pru­nele.

Intinzi aluatul de la frigider şi tai fâşii sub­ţiri, cu care faci un „grilaj” deasupra. Ungi cu un ou bătut şi coci 45 de minute.

Desert cu mac, scortisoara si prune

Desert_cu_mac_scortisoara_si_prune

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.