Desert cu lapte

Printeaza

Desert cu lapte din: foi de amidon, zahar, lapte, zahar vanilinat, apa de trandafiri, nuci macinate, boabele unei rodii, capsuni, fistic, alune.

Ingrediente:Desert_cu_lapte

  • un pachet foi de amidon (400 g amidon)
  • un kilogram zahar
  • 3 litri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • cateva picaturi apa de trandafiri
  • 200 g nuci macinate

pentru servit la alegere:

  • boabele unei rodii
  • cateva capsuni
  • 100 g fistic macinat
  • cateva alune neprajite

 

Mod de preparare:

Se fierbe laptele, se lasă la răcit si se adaugă cele două tipuri de zahăr si apa de trandafiri. Intr-o tavă cu pereţi înalţi, se asază două-trei foi de amidon. Se toarnă câteva polonice de lapte dulce si se presară cu nuci măcinate.

Se repetă operaţiunea până la terminarea foilor si a laptelui. Ultimul strat este cel de decor. Se acoperă cu folie transparentă si se dă la rece pentru 3 ore. Se serveşte numai rece, ornată după preferinţă cu boabe de rodie, căpsune, fistic sau alune.

Desert cu lapte

Desert_cu_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.