Desert cu fructe si urda

Printeaza

Desert cu fructe si urda din: oua, urda de vaca, fructe de sezon, miere, faina integrala, praf de copt, unt, zahar pudra, pastaie de vanilie.

 

Ingrediente:Desert_cu_fructe_si_urda

  • 4 oua
  • 350 g urda de vaca
  • 300 g fructe de sezon (prune, struguri, mere)
  • 70 g miere
  • 50 g faina integrala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilei sau 3 pliculete zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Speli fructele şi le laşi să se scurgă. Le cureţi de codiţe, coajă sau sâmburi, după caz.

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi urda cu gălbenuşurile şi mierea, până obţii o pastă omogenă.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în pasta de urdă, amestecând uşor, de jos în sus, apoi adaugi zahărul vanilinat sau miezul de la păstaia de vanilie.

Pui făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi compoziţia.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm. O ungi cu unt şi presari zahărul pudră.

Intinzi compoziţia şi pui din loc în loc jumătăţi de prune sau boabe mari de struguri.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu şi coci desertul timp de 35-40 de minute.

O laşi să se răcească în tavă şi o tai în bucăţi pe care le ambalezi în folie de polietilenă, apoi în folie de aluminiu.

Desert cu fructe si urda

Desert_cu_fructe_si_urda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.