Desert cu fructe si piscoturi

Printeaza

Desert cu fructe si piscoturi din:piscoturi, capsuni, zmeura, fragi, frisca, zahar, mascarpone, gelatina, apa, visine.

Ingrediente:Desert cu fructe si piscoturi

  • 400 g pişcoturi
  • 300 g căpşuni, zmeură sau fragi
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g zahăr tos
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 plic gelatină

Pentru sirop:

  • 2-3 linguri sirop de căpşuni şi 300 ml apă sau 5 linguri zahăr tos si 300 ml apă

Pentru decor:

  • 300 g vişine

 

Mod de preparare:

Căpşunile, frişca lichidă şi zahărul tos le pui în blender şi le mixezi bine. Crema mascarpone o mixezi cu cele 2 linguri de zahăr pudră. In crema mascarpone pui câte 2-3 linguri din spuma de căpşuni, amesteci uşor şi continui până la încorporarea întregii compoziţii.

Dai crema la rece şi pregăteşti gelatina.

O înmoi în 100 ml apă timp de 10 minute, pe urmă o pui la bain-marie până când se dizolvă complet. Amesteci uşor până se răcoreşte şi adaugi gelatina în spuma de căpşuni şi mascarpone.

Intr-o formă de tort sau o tavă dreptunghiulară, aşezi o folie de plastic şi aranjezi primul rând de pişcoturi date prin sirop de căpşuni sau apă cu zahăr, fiert şi răcit. Pui o parte din cremă, din nou pişcoturi, cremă şi ultimul rând de pişcoturi.

Acoperi cu folie de plastic şi laşi prăjitura la rece pentru 2-3 ore.

După trecerea timpului, iei folia de deasupra, pui un platou peste tavă sau forma de tort, răstorni prăjitura şi o decorezi cu vişine fără sâmburi.

Poti face o glazură de ciocolată peste care pui vişine deasupra şi la baza prăjiturii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.