Desert cu dulceata

Printeaza

Desert cu dulceata din: dulceata de visine, faina, miere, zahar, unt, lapte, ou, rom, bicarbonat.

Ingrediente:Desert_cu_dulceata

  • 1/2 borcan cu dulceaţă de vişine
  •  400 g făină
  •  150 g miere
  •  150 g zahăr
  •  50 g unt
  •  50 ml lapte
  •  1 ou
  • 1 fiolă cu esenţă de rom
  • 1 linguriţă cu bicarbonat

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară, pune mierea, zahărul, untul, oul, laptele, esenţa de rom şi bicarbonatul.

Bate cu telul, pe foc mic, până când compoziţia începe să fiarbă şi îşi dublează volumul, la vasul de pe foc şi adaugă toată făina, amestecând repede cu telul sau cu lingura de lemn.

Lasă să se răcească atât cât să se poată lucra cu mâna (nu trebuie să fie rece). Pune câte o bucată pe masa presărată cu făină şi întinde bine. Aşază foaia pe fundul unei tăvi pudrate cu făină. Coace la cuptor cinci minute.

Procedează la fel cu restul compoziţiei. Aşază foile una peste alta, dar nu înainte de a le unge cu dulceaţă de vişine.

Desert cu dulceata

Desert_cu_dulceata

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.