Desert cu crema de unt

Printeaza

Desert cu crema de unt din: faina, unt, nuci, zahar pudra, scortisoara, oua, unt.

Ingrediente:Desert_cu_crema_de_unt

aluat:

  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 65 g nuci macinate
  • 70 g zahar pudra
  • 1 praf scortisoara

crema:

  • 120 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 90 g unt

 

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, se frământă puţin şi se lasă să se odihnească la frigider, timp de câteva ore.

Se modelează biluţe din compoziţia obţinută şi se tăvălesc prin făină. Apoi se aşază în formele mici de nuci (unse puţin în prealabil), presând bine.

Se încinge cuptorul la 175 °C şi se coc prăjiturile cca 8 min. Se lasă să se răcească. Se prepară crema: într-un castron se bat la bain-marie ouăle cu zahăr.

Se lasă să se răcească şi se înglobează restul de unt. Se asamblează nucile, cu cremă şpriţată.

Desert cu crema de unt

Desert_cu_crema_de_unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.