Desert cu crema de alune

Printeaza

Desert cu crema de alune din: alune, lapte, zahar, cafea, frisca, unt, piscoturi.

Ingrediente:Desert_cu_crema_de_alune

  • 300 g alune prajite nesarate
  • 200 ml lapte
  • 250 g zahar
  • 1 pahar cafea concentrata
  • 400 g frisca
  • 250 g unt
  • 400 g piscoturi

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, pe foc mic, freci zahărul cu gălbenuşurile până se îngroaşă.  Torni treptat laptele călduţ şi amesteci până când crema ajunge la consis­tenţa unei smântâni. Laşi compoziţia să se răceas­că, după care o amesteci cu untul moale, la temperatura camerei şi alunele fin măcinate.

Aşezi folie de plastic într-o tavă de chec. înmoi pişcoturile în cafea şi tapetezi cu ele baza şi pereţii unei forme pentru chec. Torni crema în formă şi aşezi şi deasupra un strat de pişcoturi. Introduci tava în congelator pentru 1 oră.

Când s-a solidificat puţin, scoţi forma din congelator, rastorni desertul pe un platou si decorezi cu frisca.

Desert cu crema de alune

Desert_cu_crema_de_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.