Desert cu branza si fructe de sezon

Printeaza

Desert cu branza si fructe de sezon din: branza dulce, smantana, piscoturi, capsuni, visine, caise, zmeura, zahar, afine, zahar vanilinat, miez de nuca, ciocolata amaruie.

Ingrediente:Desert_cu_branza_si_fructe_de_sezon

  • 500 g branza dulce
  • 150 g smantana
  • 12 piscoturi
  • 500 g capsuni, visine, caise, zmeura sau afine
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 100 g miez de nuci
  • 50 g ciocolata amaruie

 

Mod de preparare:

Alegi fructe coapte si sanatoase, pe care le speli si le cureti de codite. Pui fructele intr-un castron, presari peste ele zahar si le lasi la rece timp de 30 de minute. Intre timp, mixezi branza dulce cu 80 g zahar, zaharul vanilinat, smantana si coaja de lamaie rasa.

Amesteci pana obtii o crema omogena si pufoasa. Rupi in doua sau mai multe bucati piscoturile si le asezi in 4 cupe. Le stropesti cu siropul rezultat de la fructe. Pui deasupra un strat de fructe, apoi crema de branza. Presari in fiecare cupa ciocolata rasa, decorezi cu capsune, frunze de menta si cu miez de nuca sfaramata, in prealabil prajit putin in cuptor.

Pastrezi cupele la frigider pentru 30 de minute, dupa care oferi crema spre consum.

Desert cu branza si fructe de sezon

Desert_cu_branza_si_fructe_de_sezon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.