Desert cu banane, portocale si ciocolata

Printeaza

Desert cu banane, portocale si ciocolata din: zahar pudra, apa, banane, smantana, portocale,  lămâie, fulgi de ciocolata, mentă verde, zahar.

Ingrediente:Desert_cu_banane_portocale_si_ciocolata

  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml apa
  • 4 banane
  • 300 g smantana
  • zeama de la 2 portocale
  • zeama de la 1 lămâie
  • 50 g fulgi de ciocolată

Pentru ornat:

  • coaja de la 1 portocală
  • coaja de la 2 lămâi
  • 120 g zahăr
  • 2 fire mentă verde

Mod de preparare:

Pasezi cele 4 banane curăţate şi le amesteci cu smântână, în prealabil  mixată cu zahărul pudră. în acest amestec omogen, încor­porezi fulgii de ciocolată.

Pui compoziţia obţinută într-un vas de plastic, acoperi cu folie sau cu un capac şi o păstrezi în congelator timp de 5-6 ore.

Amesteci într-un alt vas apa cu zeama de lămâie şi cea de portocale şi îl dai la congelator, pentru 5-6 ore.

Pentru ca sorbetto să nu aibă ace, din 30 în 30 de minute, scoţi vasul din congelator şi reamesteci începând din mijloc către mar­gini.

Cu puţin timp înainte de a servi desertul, pui câte 1 lin­gură de sorbetto la baza cupelor, iar deasupra îngheţată de banane.

Decorezi cupele cu coajă de portocală şi de lămâie trecută prin zahăr şi cu frunze de mentă.

Desert cu banane, portocale si ciocolata

Desert_cu_banane_portocale_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.