Desert cu anason, nuci si stafide

Printeaza

Desert cu anason, nuci si stafide din: praf de anason, scorţişoară, zahar brun, mar, stafide nuca de cocos, nuci, arahide, paine, apa.

Ingrediente:Desert cu anason, nuci si stafide

  • 1 lingură praf de anason
  • 2 beţe de scorţişoară
  • zahăr brun, după gust
  • 1 măr mic
  • 250 g stafide
  • 100 g nucă de cocos
  • 100 g nuci tocate
  • 100 g arahide
  • 5 felii de pâine
  • 2 căni apă

Mod de preparare:

Pui la fiert apa, cu scorţişoara, za­hăr brun şi praful de anason, apoi mixezi, rezultând un sirop.

Pâinea feliată o prăjeşti pe o tavă, iar în altă tavă pui un rând de pâine prăjită, apoi pe primul strat nucă, arahide, mere, nucă de cocos şkîn stratul doi, stafide.

Aceeaşi operaţie o repeţi şi la următorul strat.

După ce termini straturile (4 la număr), însiropezi cu siropul făcut anterior şi introduci tava în cuptor, la foc mic, până când preparatul se rumeneşte (circa 30 de minute). Serveşti desertul cald sau rece.

Desert cu anason, nuci si stafide

Desert cu anason, nuci si stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.