Desert cremos cu coacăze negre

Printeaza

O reteta delicioasa de desert cremos cu coacaze negre din: fulgi de ovaz, condimente pentru placinta, zahar, unt, crema de vanilie, frisca, coacaze negre si zahar.

Ingrediente:Desert cremos cu coacăze negre

  • 100 g fulgi de ovaz
  • 1 lingurita amestec condimente pentru placinta
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g crema de vanilie
  • 300 ml frisca
  • 2 cutiute de coacaze negre
  • 2 linguri de zahar

 

Mod de preparare:

Se combina ovazul cu zaharul si condimentele. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga amestecul de ovaz si se prajeste cinci minute, amestecand continuu, pana cand fulgii sunt crocanti (devin si mai crocanti dupa ce se racesc).

Se rastoarna intr-un bol si se lasa la racit. Cu un mixer, se bate frisca pana se intareste.

Se desfac coacazele de pe tulpini, se combina cu zaharul si se incalzesc intr-o craticioara, pana cand se sparg si isi lasa sirop.

In pahare, se pune un strat de ovaz crocant, unul de crema de vanilie si unul de frisca. Se toarna deasupra sosul de coacaze.

Desert cremos cu coacăze negre

Desert cremos cu coacăze negre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.