Desert: Cremă caramel

Printeaza

Cremă caramel din: zahar, smantana, lapte caldut, baton de vanilie, oua si galbenusuri.

Ingrediente:Crema_caramel

  • 130 g zahar
  • 250 g smantana
  • 100 ml lapte caldut
  • 1/2 baton de vanilie
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri

 

 

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 175° C. Se pune înăuntru o tavă adâncă şi se umple două treimi cu apă fiartă.

Se topeşte zahărul, până se caramelizează, apoi se repartizează în patru forme de metal (8 cm 0).

Batonul de vanilie se rade, apoi se amestecă bine cu ouăle, gălbenuşurile, smântână şi laptele cald şi se repartizează în formele de metal, cu zahăr caramelizat.

Formele umplute se pun în tava cu apă fiartă din cuptor şi se lasă 30 de minute, la foc mediu.

Se scot formele, se lasă să se răcească puţin, apoi se pun 3 ore la rece.

Se scoate crema din forme şi se pune pe farfurii.

 

Cremă caramel

Crema_caramel

Pofta buna!

 

 

 

 

Macarons

Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză

Macarons cu Vanilie și Cremă de Brânză din: faina, zahar, albusuri, sare, extract de vanilie, branza, unt. Pentru iubitorii de dulciuri rafinate, macarons reprezintă o alegere perfectă. Aceste mici bijuterii ale patiseriei franceze combină finețea macarons-urilor cu o umplutură cremoasă și aromată, oferind o experiență gustativă de neuitat. Reteta Macarons cu Vanilie și Cremă de […]

 

retete

Cremă de zahăr ars cu dovleac

Cremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g dovleac 6 ouă 600 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri rom 1 linguriță scorțișoară 1 cub unt   Mod de preparare: Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.