Desert clasic: Chec

Printeaza

Chec din: oua, zahar, ulei, faina, cacao.

Ingrediente:Desert clasic: Chec

  • 5 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri cacao

 

Mod de preparare:

Intr-un ibric de 1 litru se pun la foc domol zahărul şi 6 linguri de apă. Se amestecă în continuare până ce se obţine siropul. Se trage apoi de pe foc.

Separat, se sparg ouăle, se separă albuşurile şi se bat spumă. Siropul cald se adaugă peste spuma de albuşuri şi se bate bine în continuare.

Se adaugă apoi 6 linguri de ulei, 1 cană făină şi gălbenuşurile, pe rând (după ce compoziţia s-a mai răcit, pentru a nu se coagula gălbenuşurile crude). Se bate bine amestecul pentru a se obţine o pastă de consistenţa unei smântâni mai groase.

Se pregătesc două tăvi înguste, se ung şi se tapetează cu făină. Se toarnă cam 1/2 din compoziţie în fiecare dintre cele două tăvi (jumătate/jumătate). In restul de compoziţie se adaugă 2 linguri de cacao şi se amestecă bine. După aceea se toarnă şi restul de compoziţie (cam jumătate) în cele două tăvi (jumătate/jumătate).

Pentru a obţine un efect special (chec marmorat), în fiecare tavă se amestecă aluatul (compoziţia), făcând vârtejuri cu un cuţit sau cu o furculiţă. In total, înălţimea materialului în tavă nu trebuie să depăşească cu mult jumătatea ei, deoarece checul creşte la copt. Se coace circa 30 de minute. Se pudrează cu zahăr când se scoate din tavă. Se serveşte rece, tăiat în feliuţe fine.

Pentru aromă, majoritatea „bucătarilor” folosesc vanilia, esenţă de rom sau de migdale amare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.