Desert: Clafoutis cu cirese

Printeaza

Clafoutis cu cirese din: oua, cirese, zahar, faina, lapte, unt.

Ingrediente:Clafoutis cu cirese

  • 500 g cireşe
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 100 g făină
  • 220 ml lapte
  • unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Se spală cireşele, se scot sâmburii şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt. Pentru prepararea aluatului, se amestecă ingredientele solide cu cele lichide până se omogenizează şi se formează un aluat ca de clătite.

Se toarnă aluatul peste fructe, apoi se introduce la cuptor 25 minute la foc mediu. Când este gata, se scoate vasul cu clafoutis, care se pudrează cu zahăr pudră şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.