Desert: budinca de ciocolata
PrinteazaBudinca de ciocolata din: zahar, lapte, oua, faina, unt, ciocolata.
- 50 g zahăr pudră
- 300 ml lapte fiert
- 5 ouă
- 60 g faină
- 60 g unt
- 3 linguri ciocolată rasă
- unt şi pesmet pentru uns şi tapetat
Mod de preparare:
Laptele şi untul se pun într-o cratiţă, ca să fiarbă. Când dă în clocot, se adaugă dintr-o dată faina şi se amestecă bine cu lingura de lemn, până când compoziţia se dezlipeşte de cratiţă.
Se ia de pe foc şi, când s-a răcit pe jumătate, se adaugă, pe rând, amestecându-se mereu, uşor, patru gălbenuşuri şi un ou întreg, ciocolata rasă şi albuşurile bătute spumă.
Compoziţia se pune în forma de budincă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se coace la bain-marie o jumătate de oră.
Pofta buna!