Desert: budinca de ciocolata

Printeaza

Budinca de ciocolata din: zahar, lapte, oua, faina, unt, ciocolata.

Ingrediente:Budinca de ciocolata

  • 50 g zahăr pudră
  • 300 ml lapte fiert
  • 5 ouă
  • 60 g faină
  • 60 g unt
  • 3 linguri ciocolată rasă
  • unt şi pesmet pentru uns şi tapetat

 

Mod de preparare:

Laptele şi untul se pun într-o cratiţă, ca să fiarbă. Când dă în clocot, se adaugă dintr-o dată faina şi se amestecă bine cu lingura de lemn, până când compoziţia se dezlipeşte de cratiţă.

Se ia de pe foc şi, când s-a răcit pe jumătate, se adaugă, pe rând, amestecându-se mereu, uşor, patru gălbenuşuri şi un ou întreg, ciocolata rasă şi albuşurile bătute spumă.

Com­poziţia se pune în forma de budincă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi se coace la bain-marie o jumătate de oră.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.