Desert arabesc: Ais Saraia

Printeaza

Ais Saraia din: pesmet, fistic, lapte praf, esente, zahar, ceai, fulgi de porumb.

Ingrediente:Ais Saraia

  • 10 felii pesmet
  • 100 gfistic
  • 500 g lapte praf
  • 1 lingură esenţe
  • 1 kg zahăr tos
  • ceai
  • fulgi de porumb

 

Mod de preparare:

Se pune puţin zahăr într-o cratiţă pe foc şi se lasă până ce începe să îşi schimbe culoarea. Se adaugă restul de zahăr, ceaiul gata preparat, esenţele şi fulgii de porumb, amestecaţi cu lapte înainte.

Se lasă la răcit, se amestecă bine şi se întinde compoziţia pe un blat din felii de pesmet. Deasupra se pune un strat de pesmet şi din nou compoziţia (care trebuie să aibă consistenţa urnei creme).

Se presară deasupra fisticul şi se însiropează cu un amestec de trei pahare cu zahăr la unul de apă.

Se introducea în frigider şi se serveşte după ce s-a răcit foarte bine.

NOTA: Pesmetul se poate înlocui cu fidea foarte fină.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.