Deliciu de visine si ciocolata neagra

Printeaza

Deliciu de visine si ciocolata neagra din: visine, baton de vanilie, zahar, gelifiant, ciocolata neagra, lichior de migdale.

Ingrediente:Deliciu de visine si ciocolata neagra

  • 1,5 kg vişine
  • 1 baton de vanilie
  • 500 g zahăr
  • 1 plic gelifiant 3 în 1 pentru dulceaţă
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml lichior de migdale

 

Mod de preparare:

Se curăţă vişinele de sâmburi şi se lasă să se scurgă. Jumătate din cantitatea de vişine se pune la foc într-o cratiţă cu fundul gros, cu bţatonul de vanilie tăiat pe jumătate.

Se lasă să fiarbă la foc mic 15-20 minute.

Se scoate batonul de vanilie, se trec vişinele prin sită şi se pun din nou în cratiţă.

Se adaugă vişinele rămase, zahărul şi gelifiantul şi se dă din nou în clocot.

Se lasă să mai fiarbă cca 5 min., îndepărtând spuma.

Se dă vasul deoparte, se adaugă ciocolata tocată mărunt, lichiorul şi se amestecă bine.

Se pune imediat în borcane sterilizate, se închid ermetic cu capace, se lasă să se răcească, după care

se depozitează la loc răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.