Deliciu de ciocolata
PrinteazaDeliciu de ciocolata din: oua, zahar, ciocolata, cacao, unt, faina, praf de copt, gem de capsuni, frisca, esenta de rom.
Pentru blat:
- 4 ouă
- 125 g zahăr
- 100 g ciocolată
- 3 linguri cacao
- 125 g unt
- 125 g făină
- 1 plic praf de copt
- 150 g gem de căpşuni
Pentru decor:
- 200 ml frişcă lichidă
- 250 g ciocolată
- 1 esenţă de rom
Mod de preparare:
Se topesc ciocolata şi untul într-o cratiţă pe baie de aburi şi se lasă la răcit. Când ajunge la temperatura degetului, se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul, făina, cacaua, praful de copt şi, la final, albuşurile bătute spumă.
Se toarnă compozitia într-o formă mică (15 cm diametru) şi se dă la cuptor pentru 45 de minute. După ce s-a răcit, se taie blatul în jumătate şi se umple cu gemul de căpşuni.
Se pune frişca pe foc cu 200 g de ciocolată tăiată mărunt şi se lasă până se topeşte aceasta din urmă, fără să dea în fiert. Se lasă la răcit, apoi se adaugă esenţa de rom şi se bate crema cu mixerul.
Este ideal să o faci seara şi să o laşi la frigider. Se îmbracă prăjitura în cremă şi se decorează cu ciocolata rămasă rasă.
Deliciu de ciocolata
Pofta buna!