Deliciu de caramel

Printeaza

Deliciu de caramel din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat.

Ingrediente:Deliciu_de_caramel

  • 8 oua
  • 500 g zahar
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle ca pentru omletă, se adaugă 250 g zahăr şi zahărul vanilat şi se continuă baterea.

Se pune laptele călduţ, amestecând uşor. Res¬tul de zahăr se pune la topit într-o cratiţă, la foc mic, mişcând-o continuu.

Când tot zahărul e topit şi caramelizat, se ia cratiţa de ambele toarte şi se roteşte astfel încât pe¬reţii să fie; îmbrăcaţi complet cui zahăr.

Se lasă să se răcorească, apoi se toarnă amestecul de lapte şi ouă.

Cratiţa se aşază îmtr-un vas mai mare, în care se pune apă şi se dă la cuptor la foc mic circa o oră, până se întăreşte.

Dacă apa începe să fiarbă, se adaugă apă rece în cratiţă. Se pune la frigider câteva ore şi se serveşte rece.

Deliciu de caramel

Deliciu_de_caramel

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Sorina Apetroiei

    Chiar ca e deliciu

  2. Vreau si eu din deliciul asta

  3. Chiar ca-i un deliciu

  4. Comment se procurer du btc anonymement par une carte bleue en
    quelques minutes

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.