Deliciu cu piscoturi
PrinteazaDeliciu cu piscoturi din: piscoturi, galbanusuri, zahar, lapte,unt, cacao, smantana.
- 600 g pişcoturi
- 6 gălbenuşuri
- 200g zahăr
- 70 ml lapte
- 300g unt
- 30 g cacao
- 300 g smântână 30% grăsime
Mod de preparare:
Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr aproximativ 10 minute, apoi adaugi laptele. Compoziţia o pui pe baie de aburi şi o amesteci continuu până se îngroaşă, apoi o laşi să se răcească.
Intre timp mixezi untul ţinut la temperatura camerei pe care-l adaugi, ulterior, la masa de gălbenuşuri. Continui să mixezi, la viteză mică, întreaga compoziţie.
Pentru crema de decor, baţi smântână cu restul de zahăr până se îngroaşă.
Pe un platou pui un strat de pişcoturi pe care-l acoperi cu crema de gălbenuşuri. Continui aşa până epuizezi ingredientele. Decorezi prăjitura cu crema de smântână şi presari cacao pudră. O dai la frigider 5 ore înainte să o serveşti.
Deliciu cu piscoturi
Pofta buna!