Deliciu cu miere

Printeaza

Deliciu cu miere din: albus, zahar, miere, alune sau miez de nuca, ciocolata, unt, foi de napolitana.

Ingrediente:Deliciu_cu_miere

  • 3 albuşuri
  • 140 zahăr tos
  • 80 g miere
  • 100 g alune sau miez de nucă
  • 2 foi napolitană

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Adaugi mierea şi baţi pe baie de aburi până se întăreşte, după care adaugi alunele zdrobite cât mai mic.

Aşezi crema de albuşuri între foile de napolitană, apeşi uşor, pui prăjitura în folie de plastic, strângând uşor, şi dai la frigider peste noapte, ca să se întărească.

A doua zi, tai dreptunghiuri de 2×8 cm. Topeşti ciocolata cu untul.

Scufunzi fiecare capăt al dreptunghiurilor în ciocolată şi le pui pe o tavă, ca să se întărească.

Deliciu cu miere

Deliciu_cu_miere

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.