Deliciu cu legume

Printeaza

Deliciu cu legume din: telina, mazare, morcov, ardei, ciuperci, porumb, ghimbir, usturoi, ulei, sos de soia, zahar, sare, otet.

Ingrediente:Deliciu cu legume

  • 2 tije ţelină apio
  • 20-30 păstăi de mazăre tinere
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roşu
  • 6 ciuperci shiitake (hidratate în apă caldă)
  • 7 bucăţi baby corn
  • 1 bucată mică ghimbir
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe ulei vegetal
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură oţet de mere
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 linamţă amidon
  • 2 linguri apă
  • 1 linguriţă ulei de susan

 

Mod de preparare:

Ciupercile negre sau shiitake se înmoaie bine în apă; apoi se aruncă picioruşele care rămân tari. Se toacă ţelina şi morcovul, ardeiul se taie fâşii subţiri, porumbul în 2-3 bucăţi, pe diagonală, ciupercile fâşii, ghim-birul mărunt, usturoiul mărunţit.

Intr-un wok încăpător se încinge uleiul. Adăugaţi ghimbirul şi usturoiul, căliţi câteva secunde, până capătă un miros plăcut. Adăugaţi păstăile de mazăre, căliţi 30 secunde, apoi morcovul şi ţelina, mai căliţi 1 minut.

Urmează ardeiul, porumbul şi ciupercile; se călesc încă 1 minut.

Se prepară sosul din: sosul de soia, oţetul de vin, sarea, linguriţa de zahăr, amidonul şi apa. Se toarnă peste legume şi se lasă la foc să se îngroaşe uşor. Se stinge focul şi se stropeşte totul cu uleiul de susan.

Se pot presără şi câteva seminţe de susan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.