Deliciu cu foi de napolitana
PrinteazaDeliciu cu foi de napolitana din: zahar, faina, rahat, miez de nuca, foi de napolitana, galbenus, cacao, apa, margarina, esenta de rom.
Pentru blat:
- 1 cană zahăr
- 6 linguri făină
- 250 g rahat
- 250 g miez de nucă
- 2 foi de napolitană
Pentru cremă:
- 7 gălbenuşuri
- 1 cană de zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 lingură apă
- 1 lingură făină
- 1/2 pachet margarină
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu o cană de zahăr, până ce acesta se topeşte. Incorporezi făina uşor, amestecând de jos în sus.
Adaugi rahatul tăiat cubuleţe mici şi trecut prin făină şi miezul de nucă tăiat mărunt. Amesteci uşor pentru a se păstra bulele de aer din albuş.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o in¬troduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până când începe să se rumenească uşor. Laşi să se răcească.
Intr-o cratiţă, amesteci gălbenuşurile cu zahărul, cacaua, apa, făina, margarina şi esenţa de rom şi pui pe foc, amestecând continuu, până se îngroaşă.
Aşezi o foaie de napolitană, pui jumătate din cremă, apoi blatul de albuş cu rahat, din nou cremă (ce a mai rămas) şi, la final, o foaie de napolitană. Dai prăjitura la rece.
Pofta buna!