Delicii dulci: crema de ciocolata

Printeaza

Crema de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, ciocolata negra, unt, vanilie, sare.

Ingrediente:Delicii dulci: crema de ciocolata

  • 1 I lapte
  • 10 linguri cu zahăr
  • 4 linguri rase cu făină
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 ciocolată neagră (concentraţie cacao minimum 60%)
  • 150 g unt
  • 1 baton de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe laptele 10 minute împreună cu batonul de vanilie despicat în lung şi un praf de sare.

Strecoară şi lasă să se răcorească. Cât este călduţ, adaugă zahărul şi amestecă până ce acesta se dizolvă. Pune vasul la bain-marie şi adaugă cacaua cernută împreună cu făina.

Amestecă bine ca să desfaci eventualele cocoloaşe. Ţine pe foc, pe baie de apă, până când compoziţia se îngroaşă.

Separat, topeşte pe foc mic jumătate din ciocolata neagră, iar restul rupe-o în bucăţi mici. la vasul cu cremă de pe foc şi amestecă până se răcoreşte, după care adaugă untul bătut spumă.

La final, adaugă bucăţele de ciocolată şi, eventual, fructe confiate. Foloseşte crema la prepararea torturilor festive.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.