Delicii dulci: crema de ciocolata
PrinteazaCrema de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, ciocolata negra, unt, vanilie, sare.
- 1 I lapte
- 10 linguri cu zahăr
- 4 linguri rase cu făină
- 2 linguri cu cacao
- 1 ciocolată neagră (concentraţie cacao minimum 60%)
- 150 g unt
- 1 baton de vanilie
- sare
Mod de preparare:
Fierbe laptele 10 minute împreună cu batonul de vanilie despicat în lung şi un praf de sare.
Strecoară şi lasă să se răcorească. Cât este călduţ, adaugă zahărul şi amestecă până ce acesta se dizolvă. Pune vasul la bain-marie şi adaugă cacaua cernută împreună cu făina.
Amestecă bine ca să desfaci eventualele cocoloaşe. Ţine pe foc, pe baie de apă, până când compoziţia se îngroaşă.
Separat, topeşte pe foc mic jumătate din ciocolata neagră, iar restul rupe-o în bucăţi mici. la vasul cu cremă de pe foc şi amestecă până se răcoreşte, după care adaugă untul bătut spumă.
La final, adaugă bucăţele de ciocolată şi, eventual, fructe confiate. Foloseşte crema la prepararea torturilor festive.
Pofta buna!