Delicatesa din merisoare si smochine

Printeaza

Delicatesa din merisoare si smochine din: ulei de rapita, rosie, ghimbir, usturoi, suc de portocale, zahar, merisoare, smochine, coaja de portocala.

Ingrediente:Delicatesa_din_merisoare_si_smochine

  • 2 linguri de ulei de rapiţă
  • 1 ceapă roşie mică, tăiată în cubuleţe
  • 2 linguri de ghimbir proaspăt ras
  • 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
  • 2 căni de suc proaspăt de portocale
  • 1/2 cană de zahăr brun sau o cantitate mai mare dacă merişoarele sunt foarte acre
  • 450 g de merişoare proaspete sau congelate
  • 10 smochine proaspete sau uscate, tăiate în cubuleţe de 1/2 cm
  • 2 linguriţe de coajă rasă de la o portocală

 

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul într-o cratiţă de dimensiuni medii, la foc potrivit. Adaugă ceapa şi ghimbirul şi lasă-le pe aragaz până când se înmoaie, circa 5 minute.

Pune usturoiul şi căleşte-l 30 de secunde. Toarnă sucul de portocale şi zahărul brun şi lasă totul la fiert.

Pune în recipient jumătate din cantitatea de merişoare şi smochine uscate (dacă foloseşti smochine proaspete, adaugă-le la sfârşit cu restul de merişoare).

Căleşte-le amestecând ocazional, până când boabele se sparg şi mixtura începe să se îngroaşe.

Adaugă merişoarele rămase (şi smochinele proaspete, dacă foloseşti) şi lasă-le pe foc până când se sparg toate boabele, aproximativ 5 minute.

Indepărtează-le de pe foc, adaugă coaja rasă de portocală şi amestecă, apoi condimentează cu puţină sare şi piper.

Serveşte la temperatura camerei.

Delicatesa din merisoare si smochine

Delicatesa_din_merisoare_si_smochine

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.