Daiquiri Cocktail
PrinteazaDaiquiri Cocktail din: rom, suc de lamaie, sirop de zahar.
Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – rom alb
Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Rum drinks
Decoraţiune – fără
Se serveste înainte de mese
Ingrediente:
- 6/10 rom alb
- 3/10 suc de lămâie
- 1/10 sirop de zahăr
In versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a cocktailurilor Daiquiri.
Se pare că a apărut în localitatea cubaneză cu acelaşi nume, pe la începutul secolului trecut, în privinţa originii sale, există două versiuni.
Cea dintâi povesteşte că un marinar american, negăsind într-o bodeguita (o cârciumioară) alte ingrediente în afară de rom, a folosit zahăr de trestie, o lămâie mică şi puţină gheaţă pisată pentru a-şi pregăti un amestec care a devenit, mai târziu, Daiquiri.
O altă povestire, pe placul celor mai mulţi cubanezi, vorbeşte despre un inginer cubanez care conducea o mină de mangan din zona Daiquiri.
Pentru a putea astâmpăra setea echipelor de muncitori şi neavând la dispoziţie decât rom.
I-a cerut unui ţăran al cărui pământ se învecina cu teritoriul minei, un coş cu lămâi şi nişte zahăr şi, cumpărând gheaţă de la “cel care îi aproviziona de obicei pe minieri, a preparat un amestec asemănător cu cocktailul pe care vi-l prezentăm aici.
Băutura a avut un asemenea succes, încât muncitorii au răspândit această reţetă în toată insula.
Orice s-ar fi întâmplat, Daiquiri a fost şi rămâne unul dintre cocktailurile cele mai mult solicitate în lume. pentru proprietatea sa de a potoli setea, potrivit pentru orice oră a zilei, chiar dacă prepararea lui l-ar recomanda mai degrabă ca fiind un aperitiv.
Prezent în toate codificările IBA. în 1993 are o variantă prin indicarea măsurilor în sferturi în loc de zecimi de întreg,
Mod de p reparare:
Se amestecă energic în shaker toate ingredientele, împreună cu gheaţă mărunţită şi se toarnă, filtrat, în cupa mică de cocktail.
Savurati!