Daikon

Printeaza

Daikon

DaikonAceastă legumă rădăcinoasă mare este folosită ca ingredient în numeroase mâncăruri asiatice, în India este cunoscută sub denumirea de mooli, în China este numită loh-bak sau nap chinezesc, iar japonezii folosesc numele daikon.

O mâncare tradiţională a bucătăriei din Punjab este mooli paratha, constând dintr-o lipie indiană umplută cu daikon ras şi călit, ardei iuti şi frunze tăiate de coriandru.

Daikon este o legumă frecvent folosită în bucătăria japoneză, unde apare sub toate formele posibile. Partea cea mai dulce, din apropierea frunzelor, este deseori consumată crudă. Partea de jos a rădăcinii este picantă şi dă iuţeală mâncărurilor stir-fry şi supelor.

Unul dintre rolurile cele mai prestigioase ale rădăcinii daikon este în loh bak gao, o budincă sătioasă din napi, care se serveşte, în mod tradiţional, cu ocazia Anului Nou Lunar şi apare în aproape toate meniurile dim sum. Daikon ras se fierbe la clocot domol, până devine fraged, apoi se amestecă cu făină de orez, ceapă verde, ciuperci shiitake, creveţi uscaţi şi cârnat chinezesc, mâncarea fiind, în final, fiartă la abur.

După ce s-a răcit, felii din această budincă aromată, sărată şi crocantă sunt prăjite şi servite ca simbol al prosperităţii anului ce vine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.