Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie

Printeaza

O reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara, stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper.

Ingrediente:Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie

  • 400 g cuşcuş
  • 500 g carne de oaie
  • 3 cepe
  • 1 legătură de coriandru
  • 5 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriţă praf de ghimbir
  • 1 linguriţă praf de scorţişoară
  • 150 g stafide
  • 100 g prune uscate
  • 80 g pere deshidratate
  • 4 linguri miere
  • 150 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte rapid cuşcuşul într-o cratiţă unsă cu puţin ulei; toarnă în fir subţire apa clocotită cu o linguriţă de sare, ia cratiţa de pe foc şi acoper-o cu un capac sau cu un şervet gros de pânză. Lasă cuşcuşul să se umfle circa 10 minute.

Taie 2 cepe julien şi pe cea de-a treia toac-o mărunt. Pune stafidele, perele şi prunele să se hidrateze în apă caldă. Inăbuşă ceapa tăiată julien într-o cratiţă cu două lin­guri de ulei, la foc mic, până când se înmoaie şi capătă o culoare aurie.

Separat, căleşte ceapa tocată mărunt într-o cratiţă cu untul, apoi adaugă carnea tăiată cuburi. Potriveşte gustul de sare şi piper, adaugă puţină apă şi lasă să fiarbă 10 minute. Pune peste ceapa înăbuşită scorţişoara, coriandrul tocat mărunt, ghimbirul şi mierea.

Adaugă fructele hidratate şi scurse şi fierbe totul 10 minute. Pune sosul peste carne, amestecă bine şi lasă 10 minute pentru a se întrepătrunde aromele. Aşază pe farfurii individuale cuşcuş şi deasupra pune carne. Serveşte preparatul cald.

Cuşcuş dulce acrişor cu carne de oaie

Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.