Cuşcuş cu peşte mediteraneean

Printeaza

O reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb, lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic, castravete si masline.

Ingrediente:Cuşcuş cu peşte mediteraneean

  • 2 x 125g fileuri de peşte alb
  • 2 lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii)
  • 1 ardei iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin
  • 1 legătură mică de busuioc, cu frunzele tocate
  • 200 g de roşii cherry
  • l00 g de cuşcuş
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 1/2 castravete, tăiat cubuleţe
  • 2 linguri măsline negre fără sâmburi, tăiate pe jumătate

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se ia o bucată mică de folie de aluminiu, cam de dimensiunea unei coli A4, şi se pune un file de peşte deasupra.

Se adaugă sare si piper, apoi se presară cu jumătate din sucul si coaja rasa de lamaie, jumatate din feliile de ardei iute si jumatate din cantitatea de busuioc.

Se taie in jumatati patru rosii si se aseaza in jurul pestelui. Se pune o alta bucata de folie deasupra si se impacheteaza strans, astfel incat sa se obtina un pachet inchis ermetic.

Se repeta operatiunea cu cealalta bucata de peste si se transfera ambele pachete pe o tava de copt.

Se coc 15-20 de minute pana ce folia se umfla. In timp ce se coace pestele, se toarna 100 ml de apa clocotita penste cuscus, se acopera, apoi se lasa lasa deoparte 5 minute.

Se toaca restul de rosii si se amesteca in cuscus impreuna cu otetul balsamic, castravetele, busuiocul ramas, suc si coaja de lamaie ramase si maslinele.

Se adauga sare si piper si se serveste alaturi de peste, cu feliile de lamaie pe marfine pentru stros deaspura.

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.