Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi

Printeaza

Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi din: cuscus, carnati albi, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, rosii uscate, busuioc, menta, sare, piper.

Ingrediente:Cuscus_cu_patrunjel_si_cârnati

  • 200 g cuscus semipreparat
  • 600 g carnati albi
  • o legatura de patrunjel
  • o ceapa alba
  • doi catei de usturoi
  • 200 g rosii cherry
  • 30 ml ulei de masline
  • 8 rosii uscate
  • o lingura cu busuioc verde
  • o lingurita cu menta uscata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cârnaţii se prăjesc în puţin ulei sau se frig pe grătarul încins şi se păstrează la cald. Intr-o cratiţă se încinge uleiul de măsline, se pune ceapa tocată mărunt şi se căleşte două minute. Se adaugă menta şi usturoiul feliat, se ţin pe foc un minut, apoi se adaugă roşiile uscate tăiate cubuleţe sau fâşii.

Se călesc încă cinci minute, se toarnă 300 ml apă, se condimentează după gust şi se lasă să dea în clocot. Se ia cratiţa de pe foc, se adaugă cuşcuşul, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle.

Pătrunjelul se spală, se scurge de apă, se toacă mărunt şi se pune peste cuşcuş împreună cu busuiocul verde tocat. Se amestecă până se încor¬porează toate ingredientele, se pun în farfurii, iar deasupra se aşază cârnaţii albi.

Se serveste cu o salata de rosii cherry cu usturoi si patrunjel.

Cuşcuş cu pătrunjel şi cârnaţi

Cuscus_cu_patrunjel_si_cârnati

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.