Cuscus cu dovlecel, ardei si morcov

Printeaza

Cuscus cu dovlecel, ardei si morcov din: dovlecel, ardei gras roşu, ardei gras galben, mor­cov, ceapă,  roşie, con­centrat de legume, cuşcuş, apa, unt, sare.

Cuscus_cu_dovlecel_ardei_si_morcov

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 mor­cov
  • 1 ceapă
  • 1 roşie
  • 1/2 cub con­centrat de legume
  • 250 g cuşcuş
  • 400 ml apă
  • 40 g unt
  • sare

Mod de preparare:

Pentru sosul de legume, cureţi şi speli legumele. Tai morcovul rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul în cu­buri, ceapa julien, roşia în felioare.

Le pui la fiert cu concentratul de legume, în apă cât să acopere legu­mele. Laşi sosul să fiarbă 1/2 oră, amestecând perio­dic. La sfârşit sărezi sosul după gust. Topeşti untul într-un vas aşezat pe foc mic, adaugi bobiţele de cuşcuş şi torni apa clocotită.

Amesteci, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă timp de 5 minute, iei vasul de pe foc, după care amesteci pe verticală, cu o furculiţă, timp de 2 minute, ca să aerezi cuşcuşul.

Acoperi vasul până la momentul servirii. Amesteci sosul de legu­me cu bobiţele de cuşcuş. Serveşti preparatul ca atare sau ca garnitură.

Cuscus cu dovlecel, ardei si morcov

Cuscus_cu_dovlecel_ardei_si_morcov

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.