Cuscus cu ardei capia

Printeaza

Cuscus cu ardei capia din: cuscus, dovlecel, ardei, morcov, rosie, ulei, cimbru.

Ingrediente:Cuscus cu ardei capia

  • 150 g cuscus
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 roşie
  • pătrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe.

Intr-o tigaie incinsă, se pun 2 linguri de s ulei de măsline şi se adaugă legumele, cimbru, sare, piper şi o cană cu apă. Se lasă să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.

Se scot legumele pe o farfurie, se mai adaugă puţină apă (să fie aproximtiv 150 ml de apă în tigaie) şi când fierbe, se adaugă cuscus-ul, se opreşte focul şi se lasă 5-7 minute acoperit cu capacul, pentru a absorbi toată apă.

Cu o furculiţa se amestecă cuscus-ul, până se desface bob cu bob şi apoi se adaugă legumele şi se amestecă uşor. Se presară pătrunjelul tocat şi se serveşte ca atare sau ca şi garnitură pentru friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.