Cuscus cu ardei capia
PrinteazaCuscus cu ardei capia din: cuscus, dovlecel, ardei, morcov, rosie, ulei, cimbru.
- 150 g cuscus
- 1 dovlecel
- 1 ardei kapia
- 1 morcov
- 1 roşie
- pătrunjel
- cimbru
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăţă legumele şi se taie cubuleţe.
Intr-o tigaie incinsă, se pun 2 linguri de s ulei de măsline şi se adaugă legumele, cimbru, sare, piper şi o cană cu apă. Se lasă să fiarbă în vasul acoperit, până când legumele se înmoaie.
Se scot legumele pe o farfurie, se mai adaugă puţină apă (să fie aproximtiv 150 ml de apă în tigaie) şi când fierbe, se adaugă cuscus-ul, se opreşte focul şi se lasă 5-7 minute acoperit cu capacul, pentru a absorbi toată apă.
Cu o furculiţa se amestecă cuscus-ul, până se desface bob cu bob şi apoi se adaugă legumele şi se amestecă uşor. Se presară pătrunjelul tocat şi se serveşte ca atare sau ca şi garnitură pentru friptură.
Pofta buna!