Curry de vită şi sos de iaurt

Printeaza

O reteta delicioasa de curry de vita in sos de iaurt din: ceapa, carne de vita, mazare, coriandru, orez brun, ardei iute, usturoi, ghimbir, curcuma, coriandru, praf de curry, iaurt, castravete si menta.

Ingrediente:Curry de vită şi sos de iaurt

  • 1 ceapă tocată
  • 400g carne tocată slabă de vită
  • 340 g de mazăre congelată
  • 1 mână de coriandru proaspăt, tocat
  • orez brun, pentru servit (opţional)

pentru pasta de curry:

  • 1 ardei iute verde, curăţat de seminţe şi tocat
  • 2  căţei de usturoi, tocaţi
  • 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocată
  • 1/2 linguriţă de curcuma şi
  • 1/2 linguriţă de coriandru măcinat
  • 1 lingură praf de curry

pentru sosul de iaurt:

  • 200g de iaurt natural degresat
  • 100 g de castravete, curăţat de coajă şi de seminţe, tăiat cubuleţe
  • 1 mână de mentă proaspătă, tocată

Mod de preparare:

Se mixează ingredientele pentru pastă într-un blender sau un robot de bucătărie; se adaugă un strop de apă dacă este nevoie. Se fierbe ceapa într-un strop de apă cam 5 minute, până se înmoaie. Se adaugă carnea şi se mai căleşte 5 minute, până prinde o culoare maronie.

Se adaugă pasta, se căleşte 1 minut, apoi se toarnă 100ml de apă. Se lasă să fiarbă 15 minute.

Intre timp, se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt şi se potriveşte de sare şi piper. Când carnea este gata, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă coriandrul proaspăt. Se amestecă şi se serveşte cu sosul de iaurt şi orez brun, după preferinţe.

Curry de vită şi sos de iaurt

Curry de vită şi sos de iaurt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.