Curry de vinete

Printeaza

Curry de vinete din: ulei de arahide, vinete, lapte de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, lemn grass, ardei iute, coriandru si chimion.

 

Ingrediente:Curry de vinete

  • ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 3 vinete mici, tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate
  • 400ml lapte de nucă de cocos
  • 300ml supă de legume proaspătă (sau făcută prin diluarea unui cubuleţ de concentrat)
  • 1 linguriţă de curcuma
  • frunze de coriandru dintr-o legătură mare, tocate grosier

pentru pasta de curry:

  • 2 cepe mici, tocate
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
  • 1 deget de ghimbir, decojit şi tăiat grosier
  • 1 tulpină de lemon grass, cojită de exteriorul lemnos, tocată
  • 4 ardei iuţi verzi fără seminţe, tocaţi
  • tulpini de coriandru dintr-o legătură mare, tocate grosier
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 linguriţă de coriandru măcinat

 

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un mixer toate ingredientele pentru pasta de curry până ce obţineţi o compoziţie groasă (adăugaţi apă, cât este nevoie).

Încingeţi trei linguri de ulei într-o cratiţă mare sau înt-un wok şi căliţi vinetele până ce se rumenesc. Scoteţi-le pe o farfurie.

Prăjiţi pasta de curry în lapte de cocos până ce capătă o aromă plăcută.

Adăugaţi restul de lapte, supa şi curcuma, apoi lăsaţi cratiţa la foc mic. Adăugaţi din nou vinetele şi lăsaţi-le să fiarbă uşor până când se înmoaie, dar îşi păstrează forma, aproximativ 10 minute.

Condimentaţi cu frunze de coriandru şi serviţi.

 

Curry de vinete

Curry de vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.