Curry din cap de peste

Printeaza

Această mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore.

In bucătăria asiatică nu se consumă în general capetele separat de restul peştelui, astfel încât aceasta pare a fi o invenţie tipic singaporeză, deşi ea poate fi întâlnită şi în Malaysia.

Există diferite moduri de prezentare ale acestui curry. In restaurantele din Singapore, curry se pregăteşte dintr-un singur cap de peşte mare, de obicei biban roşu de mare, şi se serveşte cu un sos condimentat şi foarte iute, pe frunze de bananier.

Se poate folosi şi capul de epinefel sau chiar de somon. în alte variante se folosesc mai multe capete de la peşti mai mici, care se fierb împreună în sosul de curry.

Acesta este unul dintre preparatele asiatice pe care numai cei mai curajoşi dintre occidentali se încumetă să le încerce. Singaporezii consumă toate părţile capului, inclusiv gura cu dinţi şi ochiul enorm, de un alb lăptos.

Drept garnituri se pot folosi okra, vinetele, roşiile şi ceapa şalotă, condimentele utilizate fiind ardeii iuţi verzi şi roşii, curcuma şi sucul de tamarind.

 

Curry din cap de peste

Curry din cap de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.