Curry de peste la abur

Printeaza

Curry de peste la abur din: sos de peste, ardei, lime, lamaie, busuioc, file de peste, oua, lapte de cocos.

Ingrediente:Curry de peste la abur

  • 3 linguri sos de peşte
  • 1 ardei iute, tocat mărunt
  • sucul de la o lime
  • 1 lingură frunze de lămâie kaffir, tăiate în fâşii foarte subţiri
  • 10 frunze busuioc thailandez
  • 250 g file de peşte, tăiat în felii
  • 125 ml lapte de cocos
  • 2 ouă
  • 8 frunze de bananier
  • 8 frunze de busuioc thailandez

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 190°C.

Faceţi pasta de curry, amestecând într-un blender sosul de peşte cu ardeii iuţi, sucul de lime, frunzele de lămâie kaffir şi frunzele de busuioc.

Adăugaţi apoi laptele de cocos, ouăle şi bucăţile de peşte şi amestecaţi totul uşor.

Din frunzele de bananier, faceţi nişte cornete. Puneţi pe o frunză câteva linguri din amestecul obţinut, iar deasupra una sau două frunze de busuioc.

Acoperiţi cu o altă frunză şi prindeţi bine marginile cu scobitori din bambus.

Fierbeţi pacheţelele la abur timp de 5 minute, până constataţi că peştele este gata. Dacă în loc de frunze de bananier folosiţi castronele, acestea trebuie puse într-o tavă în care veţi turna apă cam până la jumătate.

Daţi-le la cuptorul preîncâlzit cam 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.