Curry de peste cu ghimbir
PrinteazaCurry de peste cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste.
- 2 căţei de usturoi
- o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir
- 400 ml lapte de cocos neîndulcit (conservă)
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri sos de soia alb
- 1/2 lingurita boia
- 2 linguri suc de limette
- 20 g migdale decojite
- 400 ml supă de legume
- 4 cepe verzi
- 2 morcovi
- 100 g mazăre mange-tout
- 300 g boabe de mazăre în păstăi
- 500 g file de peşte
- 8 creveţi
- sos de peşte
Mod de preparare:
Se toacă usturoiul şi ghimbirul. Se pasează cu lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia, boia, suc de limette, migdale; se înglobează supa. Se toacă ceapa verde.
Se curăţă morcovii şi se taie beţişoare. Se curăţă mazărea mange-tout. Se scot boabele de mazăre din păstăile lor. Se dă în clocot sosul de lapte de cocos cu ceapă verde, morcovi, boabe de mazăre şi mazăre mange-tout; se reduce apoi focul şi se mai lasă să fiarbă totul la loc moale timp de cca 5 minute.
Se taie peştele bucăţi. Se spală creveţii şi se lasă să se marineze în sos cca 5 minute. Se condimentează cu sos de peşte.
Se serveşte cu orez.
Pofta buna!