Curry de peste cu ghimbir

Printeaza

Curry de peste cu ghimbir din: usturoi, ghimbir, lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia alb, boia, suc de limette, migdale, supa de legume, ceapa verde, morcovi, mazare, file de peste, creveti si sos de peste.

Ingrediente:Curry de peste cu ghimbir

  • 2 căţei de usturoi
  • o bucăţică de cca 2 cm de ghimbir
  • 400 ml lapte de cocos neîndulcit (conservă)
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2 linguri sos de soia alb
  • 1/2 lingurita boia
  • 2 linguri suc de limette
  • 20 g migdale decojite
  • 400 ml supă de legume
  • 4 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 100 g mazăre mange-tout
  • 300 g boabe de mazăre în păstăi
  • 500 g file de peşte
  • 8 creveţi
  • sos de peşte

 

Mod de preparare:

Se toacă usturoiul şi ghimbirul. Se pasează cu lapte de cocos, ulei de susan, sos de soia, boia, suc de limette, migdale; se înglo­bează supa. Se toacă ceapa verde.

Se curăţă morcovii şi se taie beţişoare. Se curăţă mazărea mange-tout. Se scot boabele de mazăre din păstăile lor. Se dă în clocot sosul de lapte de cocos cu ceapă verde, morcovi, boabe de mazăre şi mazăre mange-tout; se reduce apoi focul şi se mai lasă să fiarbă totul la loc moale timp de cca 5 minute.

Se taie peştele bucăţi. Se spală creveţii şi se lasă să se marineze în sos cca 5 minute. Se condimen­tează cu sos de peşte.

Se serveşte cu orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.