Curry de orez cu ciuperci

Printeaza

Curry de orez cu ciuperci

Curry de orez cu ciuperci

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 300 g mazăre
  • un morcov
  • doi ardei graşi galbeni
  • caşcaval
  • 300 g ciuperci
  • o linguriţă de praf de curry
  • o legătură de ceapă verde
  • 75 g unt
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • ardei capia
  • varză creaţă
  • suc de lămâie
  • ulei

Preparare:

Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se taie mărunt şi se pun într-un castron împreună cu celelalte legume.

Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă orezul, se amestecă şi se prăjeşte două minute. Se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă la foc mediu.

Când orezul este pe jumătate fiert se adaugă praful de curry, ciupercile şi mazărea, sarea şi piperul după gust. Se mai toarnă apă, dacă este nevoie, şi se lasă să fiarbă. Se serveşte fierbinte presărat cu caşcaval ras şi pătrunjel tocat.

Curry de orez cu ciuperci

Curry de orez cu ciuperci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac des orez cu curry si ciuperci. O bunatate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.