Curry cu rondele de peste

Printeaza

Curry cu rondele de peste din: rondele de peste, ghimbir, usturoi, ceapa, rosii, ardei iute, lapte de cocos, condimente, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Curry cu rondele de peste

  • 500 g rondele de peşte mare, fără oase
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 cutie de roşii pasate
  • 1 ardei roşu iute
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 1 lingură amestec de condimente (boabe de coriandru pisate boia de ardei afumată turmenic şi chimion pisat)
  • zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In tigaia cu ulei încins, se prăjesc condimentele din amestecul format, iar când şi-au eliberat aromele se adaugă ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, ghimbirul, ardeiul iute tocat mărunt, roşiile şi laptele.

Se amestecă şi se lasă pe foc mic, iar când începe să clocotească se adaugă peştele şi se mai lasă 30 de minute să fiarbă, tot la foc mic.

La final se potriveşte după gust de sare şi piper, apoi se adaugă zeama de lămâie şi se serveşte pe farfurie cu garnitură de orez.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.