Curry de conopidă cu cartofi

Printeaza

O reteta de curry de conopida cu cartofi din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, curcuma, chimion, pudra de curry, rosii in bulion, zahar, conopida, cartofi, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, lipii si iaurt.

Ingrediente:Curry de conopidă cu cartofi

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 1 bucată de ghimbir, dată prin răzătoare
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • ½ linguriţă de turmeric/curcuma
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 linguriţă pudră de curry (sau cât îţi place)
  • 230g de roşii în bulion din conservă, tocate
  • ½ linguriţă de zahăr
  • 1 conopidă, ruptă în bucheţele
  • 2 cartofi, tăiaţi în bucăţi mari
  • 1 ardei iute verde, mic, tăiat în jumătate pe lungime
  • sucul de la o lămâie
  • 1 mână de coriandru tocat grosier
  • lipii şi iaurt, pentru servit (opţional)

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă. Se prăjeşte ceapa 10 minute până devine moale, apoi se adaugă ghimbirul, usturoiul, turmericul, chimionul şi praful de curry. Se mai lasă pe foc un minut. Se adaugă amestecând roşiile şi zahărul. Se adaugă conopida, cartofii şi ardeiul verde tăiat, sare şi piper.

Se acoperă cu capac şi se mai lasă 30 de minute pe foc mic, amestecând din când în când, până când legumele devin moi – mai adaugă puţină apă dacă este neapărat nevoie, deşi este o reţetă de curry fără sos.

După ce se fac legumele, se scoate ardeiul, dacă vrei, se amestecă puţin suc de lămâie şi se presară cu coriandru. Se serveşte cu lipii şi cu o linguriţă de iaurt.

Curry de conopidă cu cartofi

Curry de conopidă cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.