Curcuma

Printeaza

Curcuma a fost folosită în Asia timp de secole pe post de calmant fi medicament. In unele locuri, s-a crezut că are puteri magice, fiind purtată ca talisman pentru a alunga spiritele rele.

Curcuma face parte din aceeaşi familie ca ghimbirul şi se obţine din rizomii culeşi şi prelucraţi. Provine din India, unde sunt produse anual cam 12.000 de tone, dar acum se cultivă în toată lumea, mai ales în China, Java şi Peru.

Curcuma este un puternic stimulent al sistemului digestiv şi respirator şi are proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice.

Curcuma este un ingredient esenţial pentru pulberea de curry (vezi pagina 153) şi este folosită în special pentru meniurile vegetariene din India. De asemenea, este un ingredient utilizat des în bucătăria Asiei de Sud.

Curcuma se pune în orezul fiert, preschimbându-i culoarea într-un gălbui delicat.

Curcuma se foloseşte pentru a aroma sosul Worcestershire şi la murăturile piccalilli. Se poate combina cu muştarul şi unele brânzeturi, intensificând culoarea gălbuie a acestora.

Este recomandabil să cumpăraţi cantităţi mici de curcumă, pentru că îşi pierde repede gustul, deşi culoarea rămâne neschimbată.

 

Curcuma

Curcuma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.