Dovlecei umpluţi în stil italian

Dovlecei umpluti cu piept de curcan

Dovlecei umpluti cu piept de curcan  Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g caşcaval câte o legă­tură de mărar si pătrunjel smântână sare şi piper după gust   Mod de preparare: Desprinzi cu […]

Curcan la tava invelit in foi de varza acra

Curcan la tava invelit in foi de varza acra

Curcan la tava invelit in foi de varza acra din: curcan, piper, boia de ardei, untura, sare, varza acra, coniac. Ingrediente: 1 curcan 1 g piper 5 g boia de ardei 150 g untura 20 g sare 300 g varza acra 50 ml coniac   Mod de preparare: Cureti curcanul, il speli, il zvanti cu […]

Toba de curcan

Toba de curcan

Tai curcanul, îl opăreşti, îl cureţi de pene, îl pârleşti, apoi îl freci bine cu făină de mălai pentru a fi curat. După aceea îl porţionezi. Guşa curcanului, pe care o cureţi cu atenţie, o umpli cu carne de curcan fiartă bine, până se ia uşor de pe os (cap, picioare, aripi, cu ficat, pipotă, […]

Rulouri de curcan cu spanac

Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti

Rulouri de curcan pe pat de cartofi copti Ingrediente: 1 piept de curcan 4 felii mari de cascaval 14 ciuperci potrivite o legatura de patrunjel o legatura de marar 2 linguri de ulei 3 linguri de pesmet 2-3 linguri de smantana 2-3 fire de usturoi verde 6 cartofi 50 g unt 2-3 fire de rozmarin […]

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci

Escalop de curcan, cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, smantana, arpagic, ulei de masline, unt, sare, piper. Ingrediente: 6 bucăţi de carne de curcan (ca de şniţel) 500 g ciuperci 150 ml smântână 1 legătură de arpagic 2 linguri de ulei de măsline 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curăţă […]

Lipie cu carne prajita de curcan

Lipie cu carne prajita de curcan

Lipie cu carne prajita de curcan Ingrediente: 4 snitele (a cate 160 g) ulei pentru prajit sare piper macinat 4 lipii de tortilla 200 g varza de China 2 linguri de otet din vin alb 1/2 lingurita de zahar 4 linguri de smantana 3 linguri de ulei frunze de oregano pentru presarat   Mod de […]

Gulaş de porc cu cartofi şi varză

Gulas rapid de curcan cu pilaf

Gulas rapid de curcan cu pilaf Ingrediente: 400 g piept de curcan, taiat in bucati mici 2 linguri de unt 1 lin­gura de ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 1 catel de usturoi pisat 1 lingurita de foi de chimen pisate 100 g de ciuperci mici, feliate 2 linguri de coniac 100 ml vin […]

Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi

Frigaruie de curcan cu rosii inabusite

Frigaruie de curcan cu rosii inabusite Ingrediente: 4 snitele din piept de curcan 100 g sunca fiarta 300 g rosii cherry 150 g ciuperci champignons 2 linguri ulei de rapita sare piper     Mod de preparare: Spalati carnea bine si uscati-o pe un servet de bucatarie, apoi taiati-o fasii. Asezati sunca peste carne. Pregatiti […]

Piept de curcan in sos de patrunjel

Piept de curcan in sos de patrunjel

Piept de curcan in sos de patrunjel Ingrediente : 800 g piept de curcan sare piper 5 linguri ulei cu busuioc 2 linguri suc de lămâie 200 ml supă 500 g roşii cherry 1 lingură zahăr 2 pacheţele pătrunjel congelat 1 căţel de usturoi 2 linguri capere 1/2 linguriţă sambal oelek   Mod de preparare: […]

Salată cu piept de curcan si sos de muştar

Paste cu piept de curcan

Paste cu piept de curcan din: usturoi, ceapa, rozmarin, cimbru, piept de curcan, faina, ulei de masline, pasta de rosii, vin, rosii, paste, sare, piper. Ingrediente: 3 căţei de usturoi 2 cepe 1 crenguţă de rozmarin 6 crenguţe de cimbru 500 g piept de curcan 2 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 2 linguri […]

Rulouri de curcan cu spanac

Rulouri de curcan

Rulouri de curcan Ingrediente: 100 g ceapă 100 g arpagic 1 legătură pătrunjel 300 g morcovi 4 felii de carne de curcan (a 130 g) 200 g cremă de brânză cu verdeaţă 4 linguri pesmet sare piper 4 linguri ulei de măsline 250 ml vin roşu (sau mai multă supă) 200 ml supă 1-2 linguri […]

Piept de curcan in sos de masline

Friptura de curcan cu umplutura de branza

Friptura de curcan cu umplutura de branza Ingrediente: 1 lingura otet 4 linguri ulei de masline sare piper boia de ardei dulce 1 kg piept de curcan 1 legatura patrunjel 4 crengute cimbru 1 ceapa 4 linguri pesmet 200 g crema de branza 1 galbenus 350 ml supa 150 g smantana 3 linguri mustar 2 […]

Pui picant cu jambon

Curcan umplut

Curcan umplut Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g slănină două linguri de untură o linguriţă de salvie uscată o lămâie 6 mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere 50 g sare 5 g piper Preparare: Se curăţă curcanul, se spală, iar pulpele şi pieptul se împănează […]

Piept de curcan in aspic

Aspic de curcan cu ciuperci

Aspic de curcan cu ciuperci Ingrediente: un kilogram carne de curcan cu oase 3 litri de apă 20 g gelatină, două cepe un morcov un sfert de ţelină o frunză de dafin 5 boabe de piper sare, piper 75 g unt 500 g ciuperci salată verde   Preparare: Carnea de curcan se pune la fiert […]

Piept de curcan cu struguri si stafide

Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru

Friptura de curcan in sos de mere, condimentata cu cimbru Ingrediente: 4 buc. escalop de curcan de cea 160 g 2 mere 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură cimbru mărunţit Sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură unt topit 250 ml suc de mere 250 ml supă de pui 2 linguri smântână 2 […]

Curcan gatit englezeste

Friptura de curcan cu sos de gutui

Friptura de curcan cu sos de gutui Ingrediente: un curcan 200 g costiţă afumată o ceaşcă supă de pasăre un kg gutui, o ceaşcă ulei două linguri zahăr un pahar vin alb un kg roşii (decojite şi tăiate felii subţiri) piper boabe, sare.   Preparare: Curcanul se sărează în interior şi pe dinafară, apoi se […]

Cordon bleu din curcan

Cordon bleu din curcan

O reteta delicioasa de cordon bleu din curcan din: piept de curcan, sunca, cascaval, oua, faina, boia de ardei, sare, piper, unt, pesmet. Ingrediente: 2 piepţi de curcan dezosaţi 4 felii de şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 6 linguri făină 1 linguriţă boia de ardei sare, piper 3 linguri unt 3 linguri pesmet […]