Friptură de curcan cu umplutură de verdeaţă

Friptura de curcan in foi de varza

Friptura de curcan in foi de varza din: trunchi de curcan, ulei, piper, varza alba, slanina afumata, sare. Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare   Mod de preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, […]

Piept de curcan pe pat de orez

Curcan cu fructe

Ingrediente: 1 curcan unt vin alb condimente pentru friptură roz­marin pătrunjel mere gutui dovleac coarne nectarine usturoi sare piper   Mod de preparare: Unge curcanul cu unt (şi pe interior) şi umple-l cu bucăţi de fructe. Condimentează-l şi apoi aşază-l în tavă împreună cu fructele. Toarnă şi un pahar de vin alb, apoi acoperă tava […]

Piept de curcan umplut cu alune

Piept de curcan umplut cu alune

O reteta foarte simpla de piept de curcan cu alune, sunca, ou, nucsoara, bacon, patrunjel si ceapa.   Ingrediente: 700 g piept de curcan 300 g alune 250 g sunca 1 ou miezul de la 2 felii de paine inmuiat in lapte nucsoara 100 g bacon 1 legatura patrunjel 4-5 cepe   Mod de preparare: […]

Piept de curcan cu struguri si stafide

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi

Friptură de curcan cu chifteluţe şi crochete de cartofi din: curcan, sare, piper, telina, ceapa, unt, carne tocata pentru carnati, patrunjel. cimbru, salvie, dafin, concentrat de gaina, paine, unt, vin, smantana. Ingrediente: 1 curcan de circa 3 kg sare piper negru Umplutura: 2 codiţe de ţelină 1 ceapa 75 g unt 200 g carne tocată, […]

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt

Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt din: piept de curcan, unt, bacon, ficat de curcan, ceapa, coniac, ou, pesmet, ulei vin, smantana, piper, sare. Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri […]

File de curcan aromat

File de curcan cu legume

File de curcan cu legume din: file de curcan, morcovi, ceapa, varza, ulei de susan, sare, piper, supa, scortisoara, fructe, lapte de cocos. Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de scorţişoară 4 fructe stea […]

Curcan cu prune

Piept de curcan cu salata de telina

Piept de curcan cu salata de telina din:  piept de curcan, bacon, mere, telina, miez de nuca, zahar, lamaie, sare, piper, morcovi, patrunjel, ceapa, ulei. Ingrediente: 600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper […]

Salată cu curcan si ananas

Salată cu curcan si ananas

Salată cu curcan si ananas din: piept de curcan, ananas, ciuperci, lamaie, germeni de soia, salata verde, dressing, cirese. Ingrediente: 250 grame piept de curcan 6 felii de ananas la cutie 100 gr ciuperci zeamă de lămâie 100 gr germeni de soia 4 fruze de salată verde dressing 2 linguri de cireşe (pot fi şi […]

Pulpa de curcan la tava

Pulpa de curcan la tava

Pulpa de curcan la tava din: pulpa de curcan, oua, ceapa, piper, sare, mazare, ceapa de arpagic. Ingrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din conserva 4-5 cepe de arpagic   Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da […]

Curcan cu gutui si ceapa

Curcan cu gutui si ceapa

Curcan cu gutui Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper   Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de […]

Piept de curcan in sos de masline

Curcan cu masline

Curcan cu masline Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1 lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie […]

Piept de curcan pe pat de orez

Piept de curcan cu zarzavat in aspic

Piept de curcan cu zarzavat in aspic Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1  morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi   Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar murat, ouă de prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o […]

Crochete de curcan in unt

Crochete de curcan

 Crochete de curcan Ingrediente: 250 g carne de curcan de pe aripi 1 morcov 2 cartofi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 100 g ciuperci 3 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă sare piper 1 leătură pătrunjel ulei   Mod de preparare: Speli bine aripile şi le pui la fiert în apă cu sare. Cureţi […]

Piept de curcan umplut

Reteta piept de curcan umplut

 Reteta piept de curcan umplut Ingrediente: 2 piepturi de curcan, 600 g 600 g spanac (de la congelator) 200 g brânză de oaie sare piper 4 linguri ulei 5-6 roşii (de la borcan) 1 lingură busuioc uscat mărunţit     Mod de preparare: Decongelezi spanacul, îl mai opăreşti o dată, apoi îl scurgi şi-l tai […]

Reteta curcan umplut

Reteta curcan umplut

 Reteta curcan umplut Ingrediente: 1 curcan 250 g pâine albă 1 cană lapte dulce ficatul curcanului 100 g margarină 2 ouă sare piper mărar tocat 100 g ciuperci condiment după preferinţă   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi îl speli în mai multe ape. După ce se scurge, îl sărezi şi îl laşi astfel timp […]

Friptura de curcan in sos de mere

Friptura de curcan la tava

 Friptura de curcan la tava Ingrediente: 1 curcan (3-3,5 kg) 100 ml ulei 50 ml rom 2-3 mere 2 morcovi 1/2 ţelină 1 ceapă sare piper măcinat Pentru garnitură ai nevoie de: 2,5 kg varză murată 150 g untură piper boabe   Mod de preparare: Cureţi curcanul şi-l speli, îl ungi cu ulei şi-l umpli […]

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti

 Curcan umplut cu carne cu garnitura de sote de cartofi, dovlecei si bureti Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 100 g frişcă lichidă 250 g carne albă de porc 400 g bureţi mari sau ciuperci 600 g dovlecei 500 g cartoji noi 1 legă­tură pătrunjel 150 g unt 16 crutoane rotunde prăjite 1 ceapă […]

Curcan la gratar cu ciuperci

Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai

 Curcan la frigare cu garnitura de cartofi pai Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg sare piper alb 80 g unt sau ulei 400 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Curcanul se spală bine, se usucă cu un şervet, se dă sare şi piper alb şi se înfige […]

Curcan cu gutui

Curcan cu gutui

 Curcan cu gutui Ingrediente: 1,200 kg came de curcan 1,200 kg gutui 120 g ulei 2 linguri de bulion pastă 2 linguri de făină sare zahăr făină   Mod de preparare: Carne se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşeşte in 60 g ulei. Se scoate apoi carnea şi în sosul rămas se pune zahărul […]

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita

 Curcan la cuptor cu garnitura de cartofi sau varza calita Ingrediente: 1 curcan  de circa 3—3,500 kg 100 g ulei sau margarină sare piper alb 20 cartofi săpunari   Mod de preparare: Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la […]

Curcan cu galuste de carne

Curcan cu galuste de carne

Curcan cu galuste de carne Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de smantană 1 ceapă 1 ţelină   Mod de preparare: Se scoate de la curcan o pulpă, din care se face […]

Curcan umplut

Curcan umplut

Curcan umplut  Ingrediente: 1 curcan de  4 kg Ingrediente umplutură: 250 g pâine albă, ficatul de curcan, 100 g unt proaspăt, 2 ouă, sare, piper, mărar tocat, 100 g ciuperci.     Mod de preparare: Se curăţă curcanul, se spală în mai multe ape. Se scurge bine, se sărează şi se lasă astfel să stea […]

Piftie de pasare cu galuscute de ficat

Piftie de curcan (varianta)

Piftie de curcan Ingrediente: curcan sare ceapă morcov ţelină ouă gelatină pătrun­jel verde usturoi (facultativ)   Mod de preparare: Se taie un curcan de circa 5 kg. Se curăţă, se spintecă, se spală bine şi se pune intr-o oală cu apă rece. Se lasă pe foc pînă cînd este aproape să dea în fiert şi […]

Piept de curcan in aspic

Piept de curcan in aspic

Piept de curcan in aspic Ingrediente: curcan sare ou sau castraveciori acri şi gogoşari aspic   Mod de preparare: Se frige curcanul, se lasă să se răcească, apoi se taie pieptul şi carnea de pe pulpe în felii subţiri şi se aşază pe un platou. Se decorează cu ou răscopt sau cu castraveciori acri şi […]

Piept de curcan in aspic

Curcan in aspic

Curcan in aspic Ingrediente: curcan sare aspic pîine legume   Mod de preparare: Se frige curcanul la cuptor pană se rumeneşte, se lasă să se răcească şi se taie pieptul şi pulpele în aşa fel ca să se poată monta la loc. Se taie pieptul şi pulpele în felii, care sc ung cu aspic foarte […]

Reteta curcan umplut

Curcan umplut cu pui si ciuperci

Curcan umplut cu pui si ciuperci Ingrediente: 1 curcan tânăr (de 3-4 kg) 1 pulpă de pui măruntaie de curcan (ficat, pipotă, inimă) 1 conservă de ciuperci sare piper 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 franzelă mică înmuiată în lapte şi stoarsă bine condimente ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine curcanul, apoi […]