Curcan umplut cu legume la cuptor

Printeaza

Curcan umplut cu legume la cuptor din: curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, unt, vin alb, sare, piper, chili.

Ingrediente: Curcan_umplut_cu_legume_la_cuptor

  • 1 curcan (2-3 kg)
  • 500 g ceapă
  • 2-3 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină potrivită
  • 100 g unt
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • chili

Mod de preparare:

Spală curcanul în mai multe ape reci, curăţă şi taie legumele în bucăţi potrivite. Amestecă într-un castronel câte o linguriţă rasă de sare, piper proaspăt măcinat şi chili şi condimentează curcanul la interior şi exterior.

Desprinde cu atenţie pielea de pe piept şi îndeasă untul cât mai bine. Umple curcanul cu amestecul de legume tăiate bucăţi, iar restul pune-le în tava de copt, de jur împrejurul lui. Toarnă în tavă un pahar de apă, acoperă curcanul cu folie şi dă-l la cuptor o oră.

Scoate tava, toarnă vinul (şi un pic de apă daca e nevoie), stropeşte curcanul, întoarce-l pe cealaltă parte şi bagă-l din nou la cuptor. Tine-l la foc potrivit două ore, stropind carnea din sfert în sfert de ceas. Serveşte carnea de curcan cu un piure delicios şi o salată verde.

Curcan umplut cu legume la cuptor

Curcan_umplut_cu_legume_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.